Pagini

marți, 23 martie 2010

5 Cele mai scumpe stadioane din lume

Cel mai scumpe cinci stadioane din lume se găsesc în Marea Britanie şi Canada, câte două arene pentru fiecare ţară, plus unul în Franţa, ţări cu o îndelungată tradiţie sportivă, dar cu apetit pentru implementarea inovaţiilor tehnice şi arhitectonice.

Pe lângă mândria de a fi posesorii unor stadioane intrate în legendă, un lucru demn de consemnat este că suporterii se simt respectaţi, deoarece nu mai urmăresc meciurile în ploaie, printre coji de seminţe şi cu frisoane la fiecare trepidaţie a tribunei, cum se întâmplă adesea în România. Construcţia celei mai scumpe arene din topul a costat cu aproape 50.000 de euro mai mult decât ultima tranşă eliberată României de FMI (Fondul Monetar Internaţional), iar cel mai modern stadion din ţara noastră este programat a fi terminat anul viitor.

5. The Emirates Stadium

Cost: 770 milioane dolari / 540.000.000 euro
Locaţie: Londra (Anglia)
Data finalizării: 22 iulie 2006
Capacitate: 60.355 locuri
Proprietar: Arsenal FC
Evenimente: fotbal (Arsenal Londra), concerte (Bruce Springsteen, E Street Band, Lionel Richie, Leona Lewis şi Blue), summit franco-britanic (2008)
Record audienţă: Arsenal - Manchester United, 3 noiembrie 2006, 60.161 spectatori

- gazonul, cu dimensiunea de 113x76 m, este cel mai mare din Premier League
- vechiul stadion al lui Arsenal, Highbury, a fost transformat în apartamente, gazonul fiind păstrat în curtea interioară a complexului de locuinţe
- arena a fost proiectată de HOK Sport, cea care a lucrat şi la alte stadioane celebre ale lumii: Australia Stadium (Sydney), Wembley Stadium (Londra), hipodromul Royal Ascot şi terenul central de tenis de la Wimbledon

10 Cele mai inalte cladiri din lume

10 Empire State Building, New York
Are 102 etaje şi o înălţime de 381 de metri. Empire State Building a fost cea mai înaltă clădire din lume timp de 41 de ani, până în 1972.


10 Cele mai murdare,dar bine platite locuri de munca

Exista o multime de meserii murdare si scarboase, dar iata 10 dintre ele! Cele mai bine platite!

10. Gunoier
Colectarea gunoiului este o treaba murdara in adevaratul sens al cuvantului. Cei care muncesc in acest domeniu se confrunta cu mirosuri urate, diferite deseuri, dar si cu pericolul de a se imbolnavi.
In ciuda murdariei, pericolului si a mirosului, exista persoane dispuse sa faca asa ceva, chiar daca pare ceva umilitor.
Salariul mediu anual pentru aceasta activitate este de aproximativ 43.000 de dolari pe an.


Related Posts with Thumbnails