Pagini

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Top 10: Hoteluri high-tech

In secolul vitezei, turistii sunt cu mult mai pretentiosi decat altadata, iar hotelierii au luat masuri pentru a satisface si cele mai exigente gusturi.
S-au dus demult zilele in care un hotel era considerat futurist daca toate camerele sale erau dotate cu o cafetiera si un ceas cu alarma.
In secolul vitezei, clientii moderni sunt cu mult mai pretentiosi decat altadata, iar hotelierii au luat masuri pentru a satisface si cele mai exigente gusturi.
Celor mai cunoscute si apreciate orase ale lumii nu le lipseste cel putin un hotel in care sa iti doresti sa ajungi si din care sa regreti ca pleci.
Hotelurile high-tech formeaza o noua categorie pe piata de profil si propun noi abordari ale confortului si relaxarii.
Cu o arhitectura care pare desprinsa din filme SF, aceste oaze futuriste ofera toate conditiile de relaxare si chiar mai mult - un spatiu inedit, prefigurand viitorul caminului ideal, in care cu totii ne imaginam ca avand o viata mai frumoasa.
Iata o lista care include 10 hoteluri high-tech din lume:

1. Helix Hotel, Abu Dhabi
Hotelul Helix este inca in faza de constructie si ne putem da seama cel putin dupa design ca proiectul este cu adevarat special. Conceput in forma unor straturi asemanatoare unor OZN-uri, Helix va dispune de propria cascada, care va mentine o temperatura placuta in camere.


Cele mai creative cladiri din lume

The Basket Building (United States)


Ceea ce a inceput ca un vis pentru Dave Longaberger, fondatorul companiei Longaberger, s-a realizat,un coş uriaş pentru a găzdui birourile întreagi corporatii ale companiei. Dave crede că ideea a fost una dintre cele mai bune ale sale şi ca ar atrage atenţia asupra societăţii,si în timp ar ajuta la construirea brand-ului societatii. Cu toate acestea, când a început răspândirea ideii de a construi un Home Office, sub forma unui coş, el a constatat că cei mai mulţi oameni sau gândit că Dave face o gluma. Nu numai că bancheri, arhitecţi şi firmele de construcţii nu l-au luat in serios pe Dave , dar nici mulţi dintre angajaţii care au lucrat pentru Compania Longaberger nu l-au crezut, dar Dave a perseverat. Visul a fost realizat pe 17 decembrie 1997, când Home Office-ul care este proiectat să semene cu un coş în cele din urmă s-a finalizat.





Strazi aparte în lume

Baldwin Street (New Zealand)
Cea mai abrupta strada din lume


Baldwin Street, dintr-un oras al Noii Zeelande de sud are reputaţia de a fi cea mai abruptă strada din lume. Acesta este situata în suburbia de Nord Est a Valley,la 3.5 kilometri nord-est de centrul oraşului Dunedin.
O stradă scurtă dreaptă de aproximativ 350 de metri lungime. La maxim , panta Baldwin Street este de aproximativ 1:2.86 (19 ° sau 35%)


Related Posts with Thumbnails