Pagini

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Strazi aparte în lume

Baldwin Street (New Zealand)
Cea mai abrupta strada din lume


Baldwin Street, dintr-un oras al Noii Zeelande de sud are reputaţia de a fi cea mai abruptă strada din lume. Acesta este situata în suburbia de Nord Est a Valley,la 3.5 kilometri nord-est de centrul oraşului Dunedin.
O stradă scurtă dreaptă de aproximativ 350 de metri lungime. La maxim , panta Baldwin Street este de aproximativ 1:2.86 (19 ° sau 35%)







Ebenezer Place (Scotland):
Cea mai scurta strada din lume



Ebenezer Place, în Wick, Caithness, Scoţia, este creditata ca fiind cea mai scurta strada din lume,a intrat în Cartea Recordurilor, cu 2.06m lungime. Există o singură adresă pe strada, 1 Ebenezer Place, care a fost construita în 1883. Proprietarul clădirii, un hotel de la acea vreme, a fost instruit să picteze un nume mai scurt pe partea laterală a hotelului. A fost declarata oficial stradă în 1887.




Parliament Street(Parlamentului European) (Exeter, England)
Cea mai ingusta strada din lume




Strada Parlamentul European este o stradă lunga de 50m din Exeter, Anglia, care se leagă pe strada mare Waterbeer Lane şi datează din secolul al 14-lea. Acesta a fost prima data numit Small Lane şi a fost redenumit atunci când Parlamentul a fost ridiculizat de către Consiliul Local pentru a trece de reforma din 1832. Stradă are aproximativ 1,2 m la cel mai larg loc şi mai puţin de 0.64m , la cel mai îngust loc, ceea ce o face, sa intre in Cartea Recordurilor,ca cea mai îngustă stradă din lume.



Psycho Path (Calea psihopaţilor)(Traverse City MI, USA)






Divorce(Divorţ) (Heather Highlands, Pennsylvania, USA)






Shades of Death Road (Drumul mortii)(New Jersey, USA)






Intersectia strazi "Biserica" strada "Homoxexual" (Nashville, USA)






Bucket of Blood(Galeata de sânge) (Holbrook, AZ, USA)






Farfrompoope (Arkansas, USA)






Zzyzx (California, USA)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails