Pagini

joi, 13 mai 2010

10 Cele mai importante tehnologii care ne vor schimba viata

Cand calculatorul se poticneste, conexiunea la internet pica, vazduhul miroase ucigator a gaze de esapament, iar ziarele sunt pline de stiri si articole despre ravagiile cancerului, visam cu totii la o lume mai curata, mai linistita, mai sanatoasa, in care bolile sa fie mai usor de invins, orice informatie sa fie usor de accesat, iar tehnologia sa fie prietenoasa si cu noi, si cu mediul. Orice inventie incepe cu un vis si, in cele din urma, dupa ani, decenii sau secole, visul poate deveni realitate. In cazul catorva dintre cele mai indraznete astfel de vise, inceputul a fost facut.


10) Biblioteca digitala
Avem super-conectivitate. Cum o folosim? Unii o vor utiliza pentru a afla ultimele barfe despre vedete, despre amorurile unora si silicoanele altora. Altii vor dori ceva mai mult si, pentru cei ca ei, accesul la cunoasterea umana transpusa in format digital va oferi cu adevarat cheia portii spre un univers fantastic. Imaginati-va, sa poti citi si studia (aproape) tot ce vrei, cand vrei! Biblia sau documente stravechi, romane, dar si cursuri universitare (toate cursurile de la MIT - Massachusetts Institute of Technology, una dintre cele mai respectate institutii de invatamant superior din lume, sunt acum accesibile online).
Transpunerea in format digital a cartilor progreseaza foarte repede: grandiosul proiect al Google, de a transpune milioane de carti in format electronic, ne apropie cu iuteala de era bibliotecii digitale la indemana oricui.


Related Posts with Thumbnails