Pagini

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Cele mai creative cladiri din lume

The Basket Building (United States)


Ceea ce a inceput ca un vis pentru Dave Longaberger, fondatorul companiei Longaberger, s-a realizat,un coş uriaş pentru a găzdui birourile întreagi corporatii ale companiei. Dave crede că ideea a fost una dintre cele mai bune ale sale şi ca ar atrage atenţia asupra societăţii,si în timp ar ajuta la construirea brand-ului societatii. Cu toate acestea, când a început răspândirea ideii de a construi un Home Office, sub forma unui coş, el a constatat că cei mai mulţi oameni sau gândit că Dave face o gluma. Nu numai că bancheri, arhitecţi şi firmele de construcţii nu l-au luat in serios pe Dave , dar nici mulţi dintre angajaţii care au lucrat pentru Compania Longaberger nu l-au crezut, dar Dave a perseverat. Visul a fost realizat pe 17 decembrie 1997, când Home Office-ul care este proiectat să semene cu un coş în cele din urmă s-a finalizat.







The Dancing House (Czech Republic)



Dancing House este porecla dată cladirii de birouri din centrul orasului Praga, Republica Cehă. Acesta a fost proiectata de arhitectul ceh Vlado Milunic, în colaborare cu arhitectul canadian Frank Gehry, pe un teren vacant.Constructia a inceput in 1994 si a fost terminata in 1996.
Preşedintele ceh Vaclav Havel, a sprijinit-o, în speranţa că clădirea va deveni un centru de activitate culturală.

Pe acoperişul este un restaurant francez cu vedere asupra oraşului. Chiriasii cladirii se numără,prin mai multe firme multinationale.



The Piano House (China)



Aceasta casa unica in forma de pian a fost construita recent intr-o provincie în Hui, China. In interiorul vioarei sunt scările rulante ale cladirii. Cladirea a fost construita într-un efort de a atrage interesul în zona in curs de dezvoltate.




Kansas City Library (United States)



Biblioteca din Kansas City are o faţadă cool.
Localnicii au fost rugaţi să-şi desemneze cărţile care reprezintă Kansas City.




The Robot Building (Thailand)



Cladirea Robot , situata in cartierul de afaceri Sathorn de Bangkok, Thailanda, este sediul central al mărilor Băncii din Bangkok. Acesta a fost proiectata pentru o Banca din Asia de către Sumet Jumsai pentru a reflecta informatizarea bancara; arhitectura ei este o reacţie împotriva neoclasicului şi a high-tech-ului din arhitectura postmoderna.

Finalizate în 1986, cladirea este una dintre ultimele exemple ale arhitecturii moderne în Bangkok.


The Blue Building (Netherlands)



Borough of Delfshaven, Rotterdam, a cerut Schildersbedrijf N&F Hijnen de a veni cu un plan pentru un bloc de clădiri abandonate, care va fi în cele din urmă demolate. De comun acord cu vecinii blocul va rămâne albastru, atâta timp cât nu există un nou plan pentru zona.

Aceasta a fost o dată unua dintre cele mai nevăzute case din Rotterdam, dar prin aplicarea unui strat de doar 2 microni, de vopsea albastră pe ea, a devenit cea mai fotografiata cladire din Rotterdam.



The Astra House (Germany)



Cladirea ciudata este de fapt o fabrică de bere din Hamburg, Germania. Etajele se poat mişca în sus sau în jos.



The Crooked House (Poland)



Arhitectul polonez al Casei Crooked, Szotynscy Zaleski, a fost inspirat de ilustraţiile basmul lui Jan Marcin Szancer şi desenele artistului suedez şi rezident Sopot Per Dahlberg. Cladirea este cea mai fotografiata în Polonia, are 4000 mp este situata in centrul comercial Rezydent din Sopot, Polonia.




Sam Kee Building: 1,5 m latimw, cea mai ingusta cladire din lume (Canada)



Cladirea Sam Kee este situata pe West Pender Street.Acesta are două etaje si 1,5 metri latime.

Această clădire a fost sidiul a 13 întreprinderi la un moment dat.Există un tunel sub cladirea care a fost folosit ca o cale de evadare pentru cei ce produceau opium.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails