Pagini

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Top 10: Hoteluri high-tech

In secolul vitezei, turistii sunt cu mult mai pretentiosi decat altadata, iar hotelierii au luat masuri pentru a satisface si cele mai exigente gusturi.
S-au dus demult zilele in care un hotel era considerat futurist daca toate camerele sale erau dotate cu o cafetiera si un ceas cu alarma.
In secolul vitezei, clientii moderni sunt cu mult mai pretentiosi decat altadata, iar hotelierii au luat masuri pentru a satisface si cele mai exigente gusturi.
Celor mai cunoscute si apreciate orase ale lumii nu le lipseste cel putin un hotel in care sa iti doresti sa ajungi si din care sa regreti ca pleci.
Hotelurile high-tech formeaza o noua categorie pe piata de profil si propun noi abordari ale confortului si relaxarii.
Cu o arhitectura care pare desprinsa din filme SF, aceste oaze futuriste ofera toate conditiile de relaxare si chiar mai mult - un spatiu inedit, prefigurand viitorul caminului ideal, in care cu totii ne imaginam ca avand o viata mai frumoasa.
Iata o lista care include 10 hoteluri high-tech din lume:

1. Helix Hotel, Abu Dhabi
Hotelul Helix este inca in faza de constructie si ne putem da seama cel putin dupa design ca proiectul este cu adevarat special. Conceput in forma unor straturi asemanatoare unor OZN-uri, Helix va dispune de propria cascada, care va mentine o temperatura placuta in camere.
2. Hotel Sax, Chicago
Faptul ca oaspetii hotelului primesc cate un laptop si un mp3 player Zune pentru a le folosi pe parcursul sederii lor la acest hotel este suficient de motivant pentru ca ei sa caute aceasta destinatie.
Camerele hotelului sunt dotate cu aparatura de ultima ora si exista spatii special amenajate pentru diverse jocuri
3. Hotel 1000, Seattle
In afara de tehnologia inovatoare care face ca apa sa curga din tavan in momentul in care intri la dus, camerele dispun de un sistem capabil sa detecteze miscarea din interior si sa transmita menajerelor semnalul ca cineva se afla in camera si ca nu este necesar sa intre pentru a face curatenie.
Camerele sunt mobilate cu lemn de cires, iar lenjeria pentru paturi este din matase
4. The Peninsula Hotel, Tokyo
Pe langa numeroasele facilitati ale camerelor, toaletele dispun de uscator pentru unghii, un accesoriu rareori inclus in pachetul unui sejur.
Lumina din camerele hotelului se modifica in functie de starea persoanei din interior
5. Blow Up Hall, Poznan, Polonia
Artistul Rafael Lozano-Hemmer a conceput un sistem video inedit, care reda in fiecare incapere a hotelului miscarile unui oaspete care paseste inauntru. Nu numai ca turistii se simt ca niste vedete, dar fiecare primeste cate un iPhone, pe care il utilizeaza atat pe post de cheie a camerei sale cat si pentru a fi informat in permanenta despre facilitatile hotelului.
6 The Upper House, Hong Kong
7 Mama Shelter, Paris
8 Montage Hotel, Beverly Hills
9 Element Hotels, USA
10 Pod Hotel, New York City

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails