Pagini

duminică, 31 ianuarie 2010

10 fantani care te lasa cu gura cascata

1 Bellagio Fountains (Las Vegas):Un spectacol regizat de apă
Fantana hotelului Bellagio din Las Vegas (SUA),este o fântâna coregrafica de apă, cu un spectacol de lumina si muzica. Show-ul fantanii are loc la fiecare 30 de minute după-amiaza şi seara devreme, şi la fiecare 15 minute de la ore 8 PM pana la miezul nopţii.
Fantana are o coregrafie pe diverse piese de muzicale; printre piesele actuale se numără "Fly Me To The Moon" (Frank Sinatra), "Time to Say Goodbye" (Sarah Brightman şi Andrea Bocelli) şi "My Heart Will Go On" (Celine Dion ).

Ea incorporeaza o reţea de conducte submarine, cu peste 1.200 de duze si peste 4.500 de lumini. Se estimează că fântâna a costa 50 de milioane de dolari.

S. Brightman and A. Bocelli - Time to Say Goodbye




2 Fountain of Wealth (Suntec): Cea mai mare fantana din lume

Fantana este situata în subteran, în cel mai mare mall de cumparaturi din Suntec City în Singapore şi este renumita pentru ca este cea mai mare fantana din lume.
Fantana este facuta din bronz, şi constă dintr-un inel circular, cu o circumferinta de 66 de metri, sprijinita pe patru coloane mari înclinate. Ea ocupă o suprafaţă de 1683 metri, cu o inaltime de 13.8m .



3 Magic Fountain of Montjuic (Barcelona): Un ecran spectaculos de culoare, lumină şi mişcare

Fântână magia Montjuic este un display spectaculos de culoare, mişcare ,lumina, muzică şi acrobaţie a apei de la Barcelona. Situata între Placa d’Espanya si National Palau, fantana Magic atrage mii de turisti in fiecare noapte.
Construita de către designerul Carles Buigas în 1929 pentru Marea Expozitia Universala , peste 3000 de muncitori au lucrat la proiect pentru mai puţin de un an.



4 Volcano Fountain (Abu Dhabi):

Fantana a fost construita ca o piramidă circulară. Pe seara, fantana se transforma într-un spectacol agreabil, cu lumini colorate si cascade de apa.



5 Big Wild Goose Pagoda Fountains (Xian):

Initial construita în 652 în timpul domniei împăratului Gaozong al dinastiei Tang, Big Wild Goose Pagoda este o clădire bine conservata şi un loc sfânt pentru budişti. Situat in suburbia de sud a oraşului Xian (China), fântâna este cea mai mare fantana muzicala din Asia, cu cea mai lungă centura de lumină din lume.



6 People’s Friendship Fountain (Moscow): O fantana aurita a URSS-ului

Fantana Prietenie dintre oameni (de asemenea cunoscute ca prietenia Naţiunilor) la Moscova reprezinta 16 statui aurite a unor tinere în costume naţionale, reprezentând toate Uniunii Republicilor Sovietice.
Fantana este încadrată de un castron din granit rosu, cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Fantana este deservita de un sistem complex de opt pompe puternice, care poat trage 1200 de litri de apa pentru 800 de jet-uri până la înălţimea de 24 de metri pe secundă.



7 Trevi Fountain (Rome):Cea mai faimoasa fantana din lume

Are 25.9 metri înaltime şi 19.8 de metri latime, Trevi Fountain (Fontana di Trevi), este una dintre cele mai frumoase sculpturi din Italia. Acesta a fost comandata în 1732 de către Clemens XII-lea şi treizeci de ani mai târziu, predecesorul său Clemens XIII a botezat-o.
Trevi a devenit celebra dupa o scena din filmul lui Fellini "La Dolce Vita", atunci când Anita Ekberg ,tîrziu in noapte face baie de fântână. Există, de asemenea, o legenda care spune că, dacă aţi arunca o monedă în Fântâna Trevi, veti reveni la Roma.



8 Oval Fountain (Tivoli):

Oval Fountai, de asemenea, numita si Fontana di Tivoli, este situata în Villa d'Este, Tivoli, Italia.A fost proiectata de Pirro Ligorio.



9 Peterhof Fountain (Saint Petersburg):

Peterhof este una loc luxos şi frumos numit Estate Imperial, fondat în 1710 de Petru cel Mare pe malul Golful Finlandei (Marea Baltică). Acesta combină mai multe palate , un număr de parcuri frumos amenajate şi o gamă orbitoare de statui magnifice şi fântâni.



10 King Fahd’s Fountain (Jeddah):cea mai înaltă fantana din lume

Situata in orasul Jeddah, Arabia Saudită, Fantana Regelui Fahd este renumita pentru ca este cea mai înaltă fântână din lume, aruncând cu apă până la 312 m - e mai inalta decat Turnul Eiffel dacă excludem antena din varful acestuia. Acesta utilizează 3 pompe masive, care pot livra 625 de litri de apă pe secundă, la o viteză uimitoare de 375 km / h.

Un comentariu:

Related Posts with Thumbnails