Pagini

luni, 22 martie 2010

10 cele mai periculoase animale din lume

Aceasta este lista celor mai periculoase 10 animale de pe planeta. Fie ca traiesc pe uscat sau in apa, sunt cauza a milioane de decese in fiecare an. Afla din articolul de mai jos care sunt animalele cu care NU ai vrea sa dai nas in nas niciodata!

10. Broasca sageata otravita
Pielea acestor broaste emana o toxina menita sa-i tina pe pradatori departe! Si, desi fiecare broasca elimina suficient venin pentru a omori 10 oameni, in captivitate, broastele sageata nu elimina toxina otravitoare. Broastele sageata veninoasa sunt viu colorate si traiesc in principal in America Centrala si de Sud.




9. Bizonul
Cantareste 1,5 tone si are coarne ascutite ca lamele. Ajunge la o inaltime de 1,7 metri si la o lungine de 2,8. Chiar si leii se feresc din calea lui. Este vinovat de moartea a zeci de oameni in fiecare an, iar unii cred ca omoara, in Africa, mai multi oameni decat oricare alt animal.




8. Ursul polar
Creatura masiva, specifica zonei arctice, poate despica capul unui om dintr-o singura lovitura. Este cel mai insetat de sange dintre toti ursii si mananca aproape orice de la morse, elefanti de mare, balene, caprioare sau chiar alti ursi polari.




7. Elefantul african
Cu fildesii extrem de ascutiti, elefantul African nu este atat de prietenos pe cat il considera lumea. Omoara mai mult de 500 de oameni anual. Un singur exemplar cantareste mai mult de 16 tone.




6. Crocodilul de apa sarata
Cea mai mare dintre reptile, crocodilul de apa sarata traieste in nordul Australiei si in sudul Asiei. Poate creste pana la 7 metri si poate ajunge sa cantareasca peste o tona si jumatate. Acesta creatura poate ucide si manca chiar si bivoli. In apa se misca la fel de repede ca un delfin si poate omori un om in mai putin de un minut.




5. Leul african
Poate ajunge sa cantareasca peste jumatate de tona si, numai in Tanzania, este responsabil de moartea a 70 de oameni anual. Ca marime, sunt eclipsati numai de tigri.




4. Rechinul alb
Marele Alb este de-a dreptul… gigant. Are in jur de 6 metri si poate ajunge sa cantareasca chiar si 5 tone. In general nu ataca oameni... doar musca din curiozitate.




3. Viespea de mare
Este o meduza care traieste in apele Australiei si in jurul Insulelor Filipine si din 1884 a omorat nu mai putin de 5.567 de oameni. Fiecare exemplar are cate 60 de tentacule lungi de peste 4,5 metri. Fiecare tentacul are destul venin cat sa omoare 50 de oameni.




2. Cobra Asiatica
Desi are numai un metru lungime si nu are cel mai toxic venin, cobra asiatica are un temperament de-a dreptul belicos, fiind responsabila de cea mai mare parte dintre cele 50.000 de muscaturi de sarpe inregistrate in fiecare an




1. Tantarul
Nu va asteptati, nu? Ei bine, este adevarat! Este responsabil de moartea a peste 2 MILIOANE de oameni in fiecare an, fiind principala sursa de infectie cu malarie. Si daca nu era de ajuns, transmit si alte boli la nu mai putin de 70 de MILIOANE de oameni anual. Chiar si in tari ca Marea Britanie, Noua Zeelanda si Japonia, unde climatul mai temperat a redus populatia de tantari la un simplu motiv de disconfort, acestia cauzeaza inca moartea catorva oameni anual.




Sursa:WONDERS-WORLD.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails